2011. április 17., vasárnap

Rendőrök tüntetnek az Orbán-kormány intézkedései ellen

Egész hetes rendőr- (tűzoltó-, vámos stb.) tüntetés zajlik, amit április 16-án, szombaton egy nagy tiltakozó demonstráció nyitott meg. Mi bajuk a rendőröknek a kormánnyal? Az, hogy mást ígért a kormány(fő), mint amit kapnak a valóságban.

„Önök furcsa helyzetben vannak, hiszen tanulmányaikat egy régi rendszerben kezdték, de már az áprilisi választásokkal megalakított nemzeti együttműködés rendszerében fejezik be, és ennek építésében súlyos felelősségük van. Az önök sikeres és alapos munkáján múlik az új rend építésének alapja” – mondta egy tavaly nyári tisztavatón Orbán Viktor a rendőrtiszti főiskola végzősei előtt. Idén márciusban pedig csaknem kétezer tiszthelyettes rendőrnek állította a Hősök terén, hogy „becsületes, eredményes munkájukért” cserébe sokat várhatnak hazájuktól. „Most az Önök szakmája is átalakul. Az átalakulás lezárultával az önök helyzete, erkölcsi, anyagi megbecsülése, életszínvonala jelentősen meghaladja majd a jelenlegit” – ígérte a miniszterelnök, ám a fegyveres testület ebből eddig csak annyit látott, hogy a Széll Kálmán terv értelmében a jövőben minden korkedvezményes nyugdíjazás megszűnik (kivéve a nők negyven éves munkaviszonya után járót). (Forrás: atv.hu)

Amint látható,  így viszonyul egymáshoz a politikusduma és a valóság.

Nem erre kapott a Fidesz felhatalmazást - mondta kamerák előtt az egyik demonstráló tűzoltó hozzátartozója, - hanem arra, hogy itt normális ország legyen, normális gazdaság, normális élet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése